AcasăTravelDe ce Corfu este una din stațiunile alese de români ?

De ce Corfu este una din stațiunile alese de români ?

Publicat pe

Articole

Curs valutar: Euro, la cel mai mare nivel din ultimele 4 luni si jumatate

Euro si dolarul au crescut vineri, in comparatie cu moneda nationala.Banca Nationala a Romaniei (BNR) a cotat un euro la 4,7582 de lei/unitate, o crestere de 0,18% fata de joi. Acesta este cel mai mare nivel din ultimele 4 luni si jumatate. Pe 30...

Unde locuiau venețienii, francezii și britanicii

Odată cu trecerea timpului, insula s-ar fi putut schimba, dar putem simți totuși spiritul unui trecut glorios îndepărtat. Moștenirea sa bogată multiculturală, monumentele sale istorice, peisajul său natural uimitor, mările sale cristaline și vremea excelentă pe tot parcursul anului explică de ce Corfu este una dintre cele mai cosmopolite destinații mediteraneene care țese o vrajă puternică asupra vizitatorilor săi.

Petrece un sejur Corfu

Corfu (Kerkyra), spre deosebire de restul vacanțe în Greciei, nu a căzut niciodată sub opresiunea otomană. Datorită dominațiilor succesive ale venețienilor, francezilor și britanicilor de-a lungul secolelor, insula a devenit în primul rând parte din lumea occidentală, mai degrabă, din cea levantină. Cultura lor a avut o influență puternică în oraș: tocmai aici s-au înființat prima universitate greacă ( Academia Ionică ), prima orchestră filarmonică și prima școală de arte plastice.

În orașul vechi frumos conservat din Corfu, un sit al patrimoniului mondial UNESCO, „repertoriul ” renascentist, baroc și clasic a devenit aplicat cu succes tradițiilor artistice locale. Palatele, cetățile, clădirile publice austere ale domniei venețiene se amestecă în mod unic cu liniile de spălare uscată în aleile mici și piețe mici izolate. Plimbându-vă printr-un complex de străzi înguste pietruite, cu scări și pasaje boltite, așa-numita „kantounia”, vă va face să vă simțiți ca și cum ați fi călătorit la Genova sau Napoli.

Descoperiți cele mai frumoase locuri din orașul Corfu mergând prin:

  1. Spianada, cea mai mare piață din Balcani, este centrul orașului, împodobit cu lucrări remarcabile de arhitectură franceză din secolul al XIX-lea. Aici puteți viziona jocuri de cricket sau puteți participa la concerte muzicale organizate pe tot parcursul anului.
  2. Liston, marca comercială a orașului, unde aristocrații obișnuiau să se bucure de promenadele de seară. Arcadele caracteristice formează cel mai romantic cadru de fundal pentru o ceașcă de cafea de bun venit la una dintre cafenelele confortabile ale orașului.
  3. Suburbiile inteligente: Mandouki, Garitsa și Sarokos.

Cele mai importante atracții ale orașului sunt mărturie elocventă a bogatei sale istorii: 

  1. Impresionanta Cetate Veche din secolul al XV-lea, precum și Noua Cetate.
  2. Palatul Sfântul Mihail și Gheorghe din partea de nord a Spianadei, construit în timpul ocupației britanice.
  3. Un număr considerabil de biserici. Cea mai impunătoare este Catedrala orașului, Biserica Sf. Spiridon, Sfântul patron al insulei, ale cărui moaște sunt păstrate aici. Clopotnița extrem de înaltă a bisericii ne amintește cu siguranță de cea a lui San Giorgio dei Greci din Veneția. În fiecare an se desfășoară patru procesiuni în timpul cărora trupul Sfântului Spiridon este purtat pe străzile orașului (în Duminica Floriilor și a Paștelui, în 11 aprilie și în prima duminică din noiembrie). Toate benzile filarmonice ale orașului însoțesc procesiunile creând un spectacol remarcabil de uimitor.
Ultimele articole

Cele mai cunoscute expresii din sport

Sursa foto: pixabay.com Sportul, ca și viața, este plin de momente imprevizibile, iar norocul și...

5 sfaturi utile pentru o amenajare în stil Feng Shui 

Fie că ești un fan al designului interior sau pur și simplu vrei să...

Când sunt băuturile alcoolice un cadou potrivit

Din cele mai vechi timpuri, băuturile alcoolice au fost parte integrantă a culturii umane,...

3 idei de cadouri utile pentru pasionații de gaming

Profilul unui jucător pasionat este, de obicei, unul destul de complex. În general, un...

Articole asemanatoare

Cele mai cunoscute expresii din sport

Sursa foto: pixabay.com Sportul, ca și viața, este plin de momente imprevizibile, iar norocul și...

5 sfaturi utile pentru o amenajare în stil Feng Shui 

Fie că ești un fan al designului interior sau pur și simplu vrei să...

Când sunt băuturile alcoolice un cadou potrivit

Din cele mai vechi timpuri, băuturile alcoolice au fost parte integrantă a culturii umane,...