AcasăDiverseFilamentele 3D – materia primă care transformă desenele în realitate

Filamentele 3D – materia primă care transformă desenele în realitate

Publicat pe

Articole

China promite ca-si va reduce si mai mult taxele vamale

China a promis luni ca-si va reduce si mai mult tarifele vamale, isi va majora importurile si isi va deschide economia, pentru a contracara criticile conform carora practicile sale comerciale sunt „incorecte”, transmit BBC, Reuters si DPA.Intr-un discurs rostit la Expozitia comerciala internationala de...

Se vorbește prea mult despre imprimantele 3D și prea puțin despre filamentele 3D – elementele care fac trecerea de la schiță la produsul final. Dacă ai în plan să investești într-o imprimantă 3D, ar trebui întâi să te informezi despre materia primă pe care trebuie să o folosești. Un filament printare 3D pentru o imprimantă 3D este echivalentul unui cartuș de imprimantă clasică. Tehnica care stă la baza imprimării 3D este destul de simplă: acest filament este topit la o anumită temperatură și folosit pentru procesul de printare propriu-zis. 

Informarea superficială despre filamente: o greșeală frecventă

Dacă vrei ca produsul final să îți depășească așteptările, trebuie să alegi filamentele potrivite – în realitate, persoanele se informează destul de mult atunci când vor să cumpere o imprimantă 3D (este o investiție mare și este de înțeles acest lucru), însă aleg într-un mod superficial filamentele. Este o greșeală destul de des întâlnită pe care vrem să o corectăm – în momentul în care am pornit această afacere, scopul nostru nu a fost doar să comercializăm imprimante și filamente, ci și să educăm antreprenorii sau companiile să folosească această tehnologie într-un mod eficient care să le aducă doar beneficii. Să vedem deci care sunt cele mai importante lucruri pe care trebuie să le cunoști despre filamentele 3D:

  • Diametrul este unul dintre cele mai importante criterii de care trebuie să ții cont atunci când alegi filamentele – știai că fiecare imprimantă folosește filamente doar de o anumită dimensiune? 
  • Materialul din care este fabricat filamentul joacă și el un rol important în calitatea, rezistența și aspectul produsul final – materialul trebuie să fie ales în funcție de produs

Reușita unui produs printat 3D depinde de materialul din care este fabricat filamentul 3D – uneori ai nevoie de un material mai dur, alteori de un material mai flexibil. Spre exemplu, filamentele 3D PLA sunt cele mai folosite pentru că au foarte multe avantaje – sunt versatile și pot fi folosite pentru mai multe modele de imprimantă și sunt accesibile din punct de vedere al prețului, însă ele nu sunt atât de rezistente în timp. Dacă ai nevoie de o durabilitate ridicată, atunci trebuie să te orientezi către filamente ABS printare 3D – piesele de LEGO sau căștile de bicicletă sunt cele mai populare produse realizate din astfel de filamente prin tehnica imprimării 3D. Filamentele ASA sunt recomandate pentru produsele ce au nevoie atât de durabilitate, cât și de rezistență îndelungată la factorii externi. Astfel de filamente pot fi folosite pentru diverse piese auto, unelte, jgheaburi sau chiar mobilă de terasă. Filamentele PET sunt folosite cu precădere în industria modei, dar și în cea alimentară, fiind un material flexibil și reciclabil.

Pe site-ul furnizorilor vei găsi toate informațiile necesare pentru a face cea mai bună alegere și o gamă variată de filamente 3D de diferite dimensiuni, fabricate din materiale diferite. Dacă tot ai dubii, îi poți contacta fără niciun fel de problemă și vor veni în ajutorul tău cu sfaturi și recomandări.

Ultimele articole

Ziua internationala a fetelor

Importanta Zilei Internationale a Fetelor Ziua Internationala a Fetelor, celebrata anual pe 11 octombrie, este...

Ziua mondiala a logicii

Ziua mondiala a logicii: Importanta si semnificatie Ziua mondiala a logicii este un eveniment international...

Ziua Kebabului

Originea si semnificatia Zilei Kebabului Ziua Kebabului este o sarbatoare dedicata uneia dintre cele mai...

Maria Beatrice Bandoiu – biografie

Viata timpurie si educatia Maria Beatrice Bandoiu, nascuta in orasul Bucuresti in anul 1985, a...

Articole asemanatoare

Ziua internationala a fetelor

Importanta Zilei Internationale a Fetelor Ziua Internationala a Fetelor, celebrata anual pe 11 octombrie, este...

Ziua mondiala a logicii

Ziua mondiala a logicii: Importanta si semnificatie Ziua mondiala a logicii este un eveniment international...

Ziua Kebabului

Originea si semnificatia Zilei Kebabului Ziua Kebabului este o sarbatoare dedicata uneia dintre cele mai...