Diverse

Îngrijirea orală și protezele dentare

0

Pentru a beneficia de o bună sănătate orală, nu trebuie să aștepți să apară durerile pentru a te programa la un consult de specialitate. Există medici stomatologi și cabinete specializate care te pot ajuta să faci un bilanț al stării de sănătate orală și care te pot ajuta să găsești cele mai bune soluții la problemele tale. În ceea ce privește îngrijirea dentară și protezele, sunt câteva aspecte esențiale de avut în vedere, iar acestea pot fi regăsite mai jos.

Ce implică îngrijirea dentară?

Igiena dentară presupune, pe lângă toate măsurile de îngrijire efectuate de către fiecare pacient acasă și apelarea la diverse proceduri precum detartrajul, periajul profesional sau alte proceduri de profilaxie existente în cabinetele stomatologie.

De asemenea, protezele dentare, precum o coroana dentara sau punți, fac parte din categoria modalităților de îngrijire a danturii și de menținere a sănătății acesteia.

Importanța detartrajului în îngrijirea orală

Zi de zi, depozite invizibile de bacterii se lipesc de dinții tăi. Este vorba despre placa dentară care, în timp, se va transforma în tartru, care poate avea efecte negative asupra danturii. Periajul obișnuit nu este suficient pentru a elimina depunerile de tartru, motiv pentru care este important să apelezi la servicii de detartraj cel puțin o dată la 6 luni.

Tratarea cariilor și devitalizarea

Cariile sunt considerate infecții cauzate de bacterii. În momentul în care acestea se acumulează într-un singur loc, bacteriile devin virulente și duc la demineralizarea dintelui. Cariile precoce pot fi tratate cu compozite, însă cariile mai mari vor trebui tratate cu materiale din ceramică sau rășină, acestea având o morfologie mult mai precisă și reușesc să mențină dintele în viață.

În momentul în care caria ajunge la pulpa dintelui, inflamația începe să provoace durere. Este necesar ca apoi să se intervină în interiorul dintelui pentru eliminarea pulpei. Canalele dintelui sunt curățate și dezinfectate, apoi sunt sigilate pentru a preveni mutarea bacteriilor în locul respectiv. Un dinte devitalizat este extrem de slăbit, dentina nemaifiind irigată, ba chiar devine casant. Tocmai de aceea se recomandată protejarea acestuia cu o coroană dentară.

Protezele dentare

Dinții deteriorați pot fi reconstruiți cu ajutorul protezelor dentare. Există mai multe tipuri de proteze, atât fixe, cât și mobile, utilizate în funcție de nevoia fiecărui pacient în parte. Tehnologiile moderne au făcut posibilă identificarea unor soluții chiar și în cazurile care înainte se considerau pierdute, iar un implant dentar reprezintă una dintre aceste soluții inteligente și extrem de eficiente pentru problema edentației.

Top gadget-uri utile pentru explorarea Metaverse-ului

Articolul precedent

Închirierea unui apartament în regim hotelier: 8 detalii pentru a atrage clienți

Articolul urmator

Vezi si

Comentarii

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe in Diverse