AcasăDiverseNecesitatea accesoriilor auto și importanța calității acestora

Necesitatea accesoriilor auto și importanța calității acestora

Publicat pe

Articole

Curs valutar: Euro scade usor. Dolarul face un mare pas in spate

Euro si dolarul scad, joi, in comparatie cu moneda nationala.Banca Nationala a Romaniei (BNR) a cotat un euro la 4,8068 de lei/unitate, cu 0,01% mai putin fata de miercuri. Dolarul american a scazut, fiind cotat de BNR la 4,3926 de lei/unitate, cu 0,59% mai putin...

În ziua de azi, autovehiculul este un bun de care majoritatea oamenilor depind pentru a-și îndeplini sarcinile zilnice. Datorită avansării industriei auto și a tehnologiei, s-au creat accesorii cu scopul de a spori eficacitatea, comoditatea din timpul condusului și a îmbunătăți aspectul exterior al mașinii. 

 Piața pune la dispoziție o multitudine de accesorii auto care vin în ajutor, însă datorită varietății, poate fi dificil pentru șoferi să aleagă produsele potrivite pentru stilul lor de condus și confortul de care au nevoie în autovehicul.

Care sunt cele mai utilizate accesorii auto?

Accesoriile auto pot fi create pentru utilizare în interior sau în exterior, asigurând o protecție contra factorilor externi ce pot dăuna mașinii, cel mai întâlnit factor fiind uzura.

Accesoriile auto se clasifică astfel:

        după destinația de utilizare: există accesorii auto pentru interior sau exterior;

        după posibilitatea de utilizare: pot fi universale sau concepute în funcție de marca și modelul unui autovehicul.

Autovehiculul trebuie să fie dotat cu trusă de prim ajutor aflată în termenul de valabilitate, vestă reflectorizantă, un set de două triunghiuri reflectorizante și o roată de rezervă sau un kit de remediere a problemelor ce pot apărea la nivelul anvelopelor.

Printre alte accesorii auto care sunt utile șoferilor se află:

  1. Preșurile auto: asigură o protecție a mochetei interioare, eficiența cea mai mare având-o în sezonul rece, când se poate depozita pe talpa încățămintei murdăria creată de un strat de zăpadă, sare sau noroi. Cei de la Autogedal.ro oferă o gamă variată de covorașe și preșuri la set, ce pot fi alese în funcție de preț și care să se potrivească cu marca și modelul autovehiculului.
  2. Husele de protecție: au rolul de a menține intactă tapițeria originală a scaunelor, protejându-le împotriva petelor și a prafului. Se poate alege tipul de husă preferat, după material și culoare. Pot fi confecționate din material textil, catifea sau piele ecologică, iar paleta de culori este vastă.
  3. Încărcătoarele auto: se conectează la bateria mașinii printr-un orificiu și dispun de protecție împotriva scurtcircuitării. De asemenea, pot permite o încărcare rapidă și simultană a mai multor dispozitive.
  4. Suporturile pentru telefoane: pot fi poziționate pe parbriz, bord sau atașându-se pe un orificiu al sistemului de ventilație. Prinderea telefonului poate fi realizată cu un magnet sau prin cleme de prindere, cu posibilitate de adaptare în funcție de dimensiunile telefonului.

După ce criterii se aleg accesoriile?

Criteriul cel mai semnificativ în alegerea accesoriilor auto este reprezentat de calitatea acestora, asigurându-se astfel o durabilitate în timp a produselor și nu necesită înlocuire.

Este de luat în vedere că datorită achiziționării accesoriilor de bună calitate, condiția autovehiculului se păstrează intactă, crescându-i valoarea și reprezintă un beneficiu atunci când se urmărește obținerea unei sume mulțumitoare la vânzarea acestuia.

Prețul este un alt criteriu de selecție și poate să varieze după funcționalitatea accesoriilor, respectiv după fabricant.

Este indicat ca accesoriile auto să fie introduse într-un vehicul pentru a îmbunătăți aspectul și funcționalitatea acestuia, respectiv pentru a-i oferi protecție împotriva factorilor externi ce pot fi duce în timp la degradare.  

Sursa foto: unsplash.com

Ultimele articole

Condusul fără întreruperi: avantajele de închiriere a mașinilor de schimb 

Descoperă cum poți transforma călătoria rutieră într-o experiență fără griji sau întreruperi, cu ajutorul...

Cursul pentru frontend website – calea către noi oportunități profesionale

Cu o creștere exponențială a numărului de site-uri web și aplicații, necesitatea de a...

Beneficiile medicale ale masajului thailandez

Masajul thailandez oferă, pe lângă relaxare, și alte beneficii medicale importante. Fiind un mod...

Iustin Paraschiv: Produsele LaProvincia se găsesc atât în mari magazine, cât și în rețeaua proprie de magazine

Un punct de reper în industria alimentară este La Provincia, o marcă românească deținută...

Articole asemanatoare

Condusul fără întreruperi: avantajele de închiriere a mașinilor de schimb 

Descoperă cum poți transforma călătoria rutieră într-o experiență fără griji sau întreruperi, cu ajutorul...

Cursul pentru frontend website – calea către noi oportunități profesionale

Cu o creștere exponențială a numărului de site-uri web și aplicații, necesitatea de a...

Beneficiile medicale ale masajului thailandez

Masajul thailandez oferă, pe lângă relaxare, și alte beneficii medicale importante. Fiind un mod...