AcasăDiverseTehnici avansate de pariere pe handbal

Tehnici avansate de pariere pe handbal

Publicat pe

Articole

Cele mai frecvente 3 boli degenerative și impactul lor asupra calității vieții

Bolile degenerative sunt acele afecțiuni care se agravează odată cu trecerea timpului și care pot cauza dizabilitate sau chiar deces prematur. Odată cu înaintarea în vârstă, corpul și organele încep să se deterioreze și să devină mai susceptibile la diferite afecțiuni. Momentul apariției acestor deteriorări...

Cu un turneu final European feminin din Danemarca, unde România a atras atenția sau cu Liga Campionilor în desfășurare până spre mai 2021, unde le avem pe CSM București sau Râmnicu Vâlcea, sunt motive suficiente să descoperi dedesubturile parierii pe handbal.

Handbalul este singurul sport de echipă unde România mai contează 

Dintre sporturile main stream de echipă, handbalul rămâne pentru noi singurul unde mai contăm cu adevărat, pentru că din fotbal am dispărut, iar în baschet, hochei, nici nu am contat vreodată.

Naționala, cu Neagu a luat medalie de bronz la Mondiale în 2015, CSM București a câștigat Liga Campionilor în 2016 și a ajuns în Final Four de 3 ori, înclusiv în 2018.

Așa că, avem motive în plus să ne legăm emoțiile și pasiunile de un sport care oferă și variante de pariere extrem de distractive.

Elemente distinctive ale handbalului de luat în seamă

Deși este un sport de echipă, ca și fotbalul, sunt câteva aspecte pe care pariorii trebuie să le ia în calcul:

 • Se joacă repede, se înscriu multe goluri – ideal pentru pariurile live
 • Eliminările temporare, de 2 minute, influențează mult jocul – brigada de arbitri trebuie studiată: surorile Bonaventura sunt recunoscute pentru eliminări și aruncări de la 7m dictate cu o frecvență ridicată
 • Victoriile pot fi înregistrate cu multe goluri avantaj – pariurile pe diferența de scor sunt printre cele mai bănoase

Strategiile esențiale de pariere în handbal

Dacă ești deja pasionat să pariezi pe sporturi cu ritm rapid, ca hocheiul, baschetul, tranziția va fi  ușoară.

Pentru ”convertirea” ta totală într-un parior de handbal, ți-am pregătit câteva strategii care țin seama de particularitățile acestui sport, ca faptul că golurile sunt prioritatea principală.

Sau că pariurile de tip peste/sub sunt printre cele mai profitabile.

Strategia nr. 1: Peste/Sub – o modalitate perfectă să începi

Într-un meci de handbal se înscriu frecvent peste 60 de goluri, ceea ce înseamnă în medie chiar mai bine de un gol per minut, așa acest tip de bet este foarte popular și pentru că biletul ”trăiește” bună parte din dispută, nu cum se întâmplă la fotbal, de exemplu, unde după 15 minute poți să ai un pariu de sub 1,5 g dat peste cap și schimbi canalul.

https://pixabay.com/photos/ball-handball-training-goal-hall-1930198/

În handbal foarte rar vei avea sub 40 de goluri marcate, aceasta fiind limita normală de jos, în timp ce 65 de goluri înscrise reprezintă numărul maxim la care se ajunge, în cazul formațiilor cu forță de joc, o spune și Constantin Mazilescu, expert de pariere, al cărui profil îl poți vedea aici

Casa de pariuri va stabili în urma datelor statistice un număr probabil de goluri și de aici oferă cote sub și peste această bornă.

Ce trebuie să știi când îți începi pregătirea partidelor?

 • Ce echipă se apără mai bine?
 • Ce echipă atacă mai bine?
 • Care sunt mediile de goluri marcate/primite de fiecare în ultimele 3-4 meciuri (este distanța relevantă pe care trebuie să o iei în calcul, pentru că, spre deosebire de fotbal, la handbal forma imediată este foarte importantă
 • Să alegi bine casa de pariuri, pentru că sunt variații mari de cote, care să aibă și o aplicație stabilă – un exemplu ar fi download superbet.

Dacă ambele echipe sunt puternice, e de așteptat un meci cu multe goluri, deși sunt și situații particulare când vor încerca să pună accent pe defensivă.

Nu uita că poți să pariezi la peste/sub și doar în ceea ce privește numărul de goluri al unei singure echipe și aici pregătirea ta trebuie să fie amănunțită.   

Sunt câteva tipuri de echipe care marchează mult:

 • Formațiile nordice, din Norvegia, Suedia, Danemarca au o structură de joc bazat pe contraatac și repuneri rapide – marchează mult și când pierd, pentru că impun acest tip de joc.
 • Formațiile cu supervedete în linia de 9m – jucători care odată ce intră vrie ofensivă, nu se mai opresc: fii cu ochii pe golgheterii în formă, mai ales la competiții de tip turneu final, pentru că forma de moment este foarte relevantă în handbal

Sunt echipe care primesc puține goluri:

 • Formații care în general sunt văzut ca favorite la începutul competiției să o câștige – prea rar să vezi finaliste ajunse acolo cu apărări perforate în medie de peste 23-25 goluri per meci
 • Formații cu portari în mare formă: după două trei meciuri la un Campionat European sau Mondial, site-urile oficiale ale competițiilor pun statistici cu cei mai în formă portari: eurohandball.com sau ihf.info (pentru Campionatele Mondiale) – când vezi medie spre 40% în dreptul unui goalkeaper, știi că e într-o echipă care primește puține goluri.

Strategia nr. 2: pariuri cu handicap și pe diferență de goluri

Este adevărat că în handbal, mai des decât în fotbal, favorita câștigă, dar sunt meciuri când outsider-ul reușește să dea cotele peste cap și să câștige.

În loc să mergi neapărat pe victoria favoritei, în handbal poți mai ușor să alegi diferența de scor la care se va termina meciul în favoarea oricărei echipe: diferență -4,5.

Strategia nr. 3: pariază pe favoriți sau contra lor

Este cea mai la îndemână dintre strategii, mai ales dacă vrei să faci un ”bilet frumos”, adică cu 2-3 rezultate, pe o cotă de până în 3.00.

Cel mai important lucru pe care trebuie să îl ai în minte, când joci pe favoriți sau contra lor la handbal, mai ales în condițiile de pandemie, când de la o zi la alta jucătorii sunt suspendați, este să știi ce absenți are fiecare – contează mai mult decât la fotbal. 

Ultimele articole

Cele mai cunoscute expresii din sport

Sursa foto: pixabay.com Sportul, ca și viața, este plin de momente imprevizibile, iar norocul și...

5 sfaturi utile pentru o amenajare în stil Feng Shui 

Fie că ești un fan al designului interior sau pur și simplu vrei să...

Când sunt băuturile alcoolice un cadou potrivit

Din cele mai vechi timpuri, băuturile alcoolice au fost parte integrantă a culturii umane,...

3 idei de cadouri utile pentru pasionații de gaming

Profilul unui jucător pasionat este, de obicei, unul destul de complex. În general, un...

Articole asemanatoare

Cele mai cunoscute expresii din sport

Sursa foto: pixabay.com Sportul, ca și viața, este plin de momente imprevizibile, iar norocul și...

5 sfaturi utile pentru o amenajare în stil Feng Shui 

Fie că ești un fan al designului interior sau pur și simplu vrei să...

Când sunt băuturile alcoolice un cadou potrivit

Din cele mai vechi timpuri, băuturile alcoolice au fost parte integrantă a culturii umane,...