AcasăDiverseTop 10 Cele mai bune patiserii din București

Top 10 Cele mai bune patiserii din București

Publicat pe

Articole

Primaria Capitalei scuteste masinile BOR de taxa. O discriminare pe care nu a cerut-o nimeni si care oricum nu foloseste la nimic

Biserica Catolica, Biserica Greco-Catolica, Biserica Reformata, Biserica Evanghelica, precum si toate celelalte culte religioase sunt discriminate de Primaria Capitalei, prin taxa auto pe care vrea sa o introduca. Mai putin Patriarhia Romana, pe care Gabriela Firea vrea s-o scuteasca de la plata vinietei.Primaria Bucuresti...

Sursa foto: Pixabay.com

Din fericire, Bucureştiul  nu și-a pierdut total aura de Micul Paris, cel puțin în privința patiseriilor care se mai întâlnesc din loc în loc când iei orașul la pas.

Motiv pentru care aceia care trăiesc cu nostalgia capitalei Franței, pot să își imagineze că sunt pe cheiul Senei când savurează un mic dejun cu aer parizian.

Sau, de ce nu, există și variante pentru aceia care sunt atrași de farmecul londonez sau al marilor orașe din Statele Unite.

Pentru ca o patiserie să fie una de top, nu e suficient ca produsele vândute să fie unele cu un gust special, foarte rafinat, ci și ca ingredientele folosite să fie de cea mai bună calitate.

Cu o cafea bună sau chiar alături de un ceai, niște gustări delicioase sunt cel mai bun mod de a începe o zi formidabilă.

Iată doar câteva patiserii care ar trebui să fie trecute în agenda ta de bucureștean get-beget sau prin adopție:

  • Boutique du Pain;
  • Zoomserie;
  • French Bakery;
  • Le Grenier à Pain;
  • Starbucks – Hanul lui Manuc;
  • Cofetăria Victoria;
  • ANA Baking Co.;
  • Raw Bakery;
  • Dinalex Kaufland Apărătorii Patriei;
  • Patiseria Tineretului – Drumul Taberei.

Boutique du Pain 

Adresa: Strada Academiei nr. 28-30, zona Universitate

Mobil: 0728.443.300

Aceia care trec frecvent pe la Universitate cunosc în mod sigur această patiserie renumită. De ani de zile ea oferă clienților cele mai bune preparate, ce respectă rețete meșteșugite.

Nu este vorba doar de a-ți potoli foamea la repezeală cu o mică gustare aidoma cu multe altele, ci de niște produse rafinate, cate te fac să crezi că ești cu adevărat într-o capitală faimoasă a Europei și că, măcar pentru o scurtă perioadă, cât ești în această patiserie, denumirea dată Bucureștiului de Micul Paris chiar se justifică pe deplin.

În plus, în această zonă selectă a Capitalei, vei fi întâmpinat de un personal deosebit de amabil, care îți va da pe loc o stare de bine, de optimism.

Așadar, dacă intri pentru prima oară la Boutique du Pain nu te limita doar la o cafea. Există mici preparate delicioase pe care obligatoriu trebuie să le încerci aici!

Zoomserie 

Adresa: Sfânta Vineri nr. 23, zona Unirii

Mobil: 0751.222.265

Vrei altceva, nu un aer parisian?

Aici, la Zoomserie, poți să te bucuri de gustul special al unei cafele grecești care să îți aducă aminte de vacanța din perioada estivală.

Firma ce a fost înființată de acum 38 de ani, în anul 1982 (în zona Thessaloniki din Grecia) s-a extins internațional și se dezvoltă și în continuare.

Pe măsura trecerii anilor a devenit tot mai numeroasă și paleta de produse, îmbunătățindu-se de către patiseri rețetele tradiționale pentru un plus de modernitate. Rezultatul a fost unul spectaculos: produse de patiserie unice și de o calitate fără cusur.

Calitatea produselor Zoomserie începe cu alegerea celor mai bune materiile prime și merge până la etapa de ambalare și distribuire, fapt garantat de certificatele ISO si HACCP obținute.

French Bakery

Adresa: Strada Smardan nr. 13, Centrul Vechi

telefon: 0212.205.321

Este o patiserie binecunoscută de către aceia ce locuiesc în București, deoarece aici găsesc o mulțime de preparate autentice, de un rafinament deosebit, ce respectă rețetele tradiționale ale patiserilor francezi, dar și altele care se caracterizează prin noutate absolută.

Toate produsele sunt realizate zilnic din ingrediente naturale, fără adaosuri sintetice și fără a fi congelate.

Un croissant, o baghetă, un moelleux, oare tu ce vei alege la vizita următoare făcută aici?

Le Grenier à Pain 

Adresa: Strada Nicolae Caramfil nr. 87, Cartierul Francez

Telefon:  0212.331.916

Le Grenier à Pain este o patiserie unde te vei întâlni fără dubiu cu acea calitate și aer parizian pe care le dorești.

Produsele proaspete de patiserie, foarte gustoase, sunt realizate numai cu ingrediente naturale, fără aditivi. Specificitatea este dată de oferirea unor produse preparate și coapte la fața locului cu ajutorul metodelor tradiționale, spre bucuria clienților.

Starbucks – Hanul lui Manuc 

Adresa: Strada Franceză nr. 62 (Hanul lui Manuc)

Mobil: 0752.280.005

Toți bucureștenii au auzit de Starbucks din zona Hanul lui Manuc, nu-i așa?

Nu este de  mirare, deoarece aici se pot delecta cu cele mai fine cafele Starbucks, la care se adaugă și produsele delicioase de patiserie, într-o atmosferă relaxantă, chiar dacă ești în inima capitalei, în zona Centrului Vechi. Brioşele, cheesecake-ul şi prăjitura cu morcov sunt acelea de care vorbesc mai toți clienții fideli.

Cofetăria Victoria

Adresa: B-dul Bucureștii Noi nr. 113

Mobil: 0726.386.971

Cofetăria Victoria este renumită pentru produsele de patiserie de foarte bună calitate care se vând aici. Și asta datorită patiserilor iscusiți pe care laboratorul îi are. Aceștia își dau silința în realizarea celor mai bune bunătăți, mereu proaspete și chiar personalizate.

Rețetele Cofetariei Victoria sunt tradiționale, și, la fabricarea lor se folosesc ingrediente naturale.

Produsele de patiserie preparate în laboratorul Victoria sunt atât dulci, cât și sărate.

Dintre preparatele dulci, cele mai apreciate de către clienți sunt: cornulețele cu rahat sau nucă, placinta cu brânză și stafide, checul, prăjiturile cu fructe de sezon, prăjitura cu fructe și ciocolată, găluștele cu prune, placinta cu dovleac, mini croissantele, fundițele și cozonacul.

Dintre produsele de patiserie sărate demne de amintit sunt: placinta cu iaurt, minipateurile cu brânză, saleuri cu cașcaval, spiralele cu susan și mac, plăcinta cu carne, placinta cu brânză.

ANA Baking Co.

Adresa: Calea Dorobanților nr. 134

telefon: 0311.017.405

Visezi să fii la New York?  Acel oraș în care se amestecă iluziile cu realitatea, experiențele, sentimentele, într-un vârtej amețitor?

Ce-ar fi să începi cu o patiserie bucureșteană trăirea visului tău american?

ANA Baking Co. este și ea un vârtej uimior de arome, texturi și culori, de nou și tradițional.

Atmosfera newyorkeză se va înfiripa ușor când vei comanda sandwich-uri și omlete pufoase, croissante crocante, toate pregătite în laboratorul unității de patiserie amintite.

Raw Bakery

București: Strada Popa Savu nr. 56

mobil: 0762.692.334 sau 0726.731.188

Cei care apreciază aceste sortimente găsesc aici produse excelente, variate și cu adevărat delicioase. O locație extrem de plăcută cu gustări sănătoase adorate și de către copii.

Dinalex Kaufland Apărătorii Patriei 

Adresa: Șoseaua Oltenitei nr. 388

telefon: 0216.341.373

Cofetaria DINALEX s-a înființat în urmă cu un deceniu, în 2010 și a reușit să devină un nume în rândul unităților asemănătoare din Capitală.

Produsele de patiserie sunt acum prezente în Cofetariile DINALEX, dar și în peste 60 de magazine de retail și unități fără laborator din București.

Patiseria Tineretului – Drumul Taberei

Adresa: Bloc 521, Drumul Taberei nr. 96

mobil: 0761.116.622

„Am decis să ofer oamenilor un moment cu gust de neuitat, în fiecare zi din viața lor.” Asta spunea Cristian Chițu, fondatorul acestei patiserii extrem de îndrăgită de către clienții ce îi trec iar și iar pragul.

Dacă ești prin zonă, nu o ocoli nici tu!

Mai trebuie spus că fără echipamente Horeca performante și profesioniști în arta patiseriei dedicați aceste rezultate excepționale nu ar fi fost posibile!

Ultimele articole

Cele mai cunoscute expresii din sport

Sursa foto: pixabay.com Sportul, ca și viața, este plin de momente imprevizibile, iar norocul și...

5 sfaturi utile pentru o amenajare în stil Feng Shui 

Fie că ești un fan al designului interior sau pur și simplu vrei să...

Când sunt băuturile alcoolice un cadou potrivit

Din cele mai vechi timpuri, băuturile alcoolice au fost parte integrantă a culturii umane,...

3 idei de cadouri utile pentru pasionații de gaming

Profilul unui jucător pasionat este, de obicei, unul destul de complex. În general, un...

Articole asemanatoare

Cele mai cunoscute expresii din sport

Sursa foto: pixabay.com Sportul, ca și viața, este plin de momente imprevizibile, iar norocul și...

5 sfaturi utile pentru o amenajare în stil Feng Shui 

Fie că ești un fan al designului interior sau pur și simplu vrei să...

Când sunt băuturile alcoolice un cadou potrivit

Din cele mai vechi timpuri, băuturile alcoolice au fost parte integrantă a culturii umane,...