Lifestyle

Totul despre ceasurile barbătești

0

Bărbații sunt mari amatori de ceasuri pe care, de multe ori, reușesc să le transforme într-o piesă de rezistență a ținutei. Un ceas scump, elegant poate valida statutul social al unui bărbat exact așa cum o face o mașina de fite. O astfel de achiziție poate deveni lejer o investiție pe viitor, cu atât mai mult cu cât, unele modele de ceasuri se transmit din generație în generație, prețul final fiind unul exorbitant.

Materialul din care un ceas este confecționat poate influența în mod direct valoarea acestuia. De regulă, ceasurile sunt realizate din oțel inoxidabil sau din titan, însă atunci când se optează pentru metale prețioase, precum aurul alb sau roz, prețul de achiziție crește exponențial. Foarte multe branduri încorporează chiar și pietre prețioase în designul ceasului pentru un plus de strălucire.

Ce poate părea un obiect banal așa cum este un ceas de mână se poate transforma într-o adevărată bijuterie, într-un accesoriu greu de ignorat care iese în evidență atunci când este corect asortat unei ținute. Un ceas mult prea mare, cu un aspect butucănos poate ruina un costum slim fit și poate transmite un mesaj greșit despre posesor. În schimb, un ceas clasic cu mecanismul la vedere poate completa perfect o ținută business.

Caracteristicile unui ceas de calitate

Înainte de a cumpara un ceas, bărbații trebuie să fie atenți la următoarele caracteristici:

–                 Materialul din care este realizat – ceasurile cu o calitate îndoielnică se deteriorează rapid și nu trec testul timpului;

–                 Mecanismul de funcționare – în funcție de tipologia fiecărui bărbat există ceasuri de tip quartz cărora trebuie să le fie schimbată bateria la maxim 2 ani, ceasuri mecanice, acestea trebuie întoarse zilnic sau ceasuri automatice.

–                 Cureaua/brățara ceasului – în vreme ce unii bărbați preferă o curea clasică din piele, există și cumpărători care merg pe varianta brățării din metal.

–                 Rezistența la apă – acest criteriu este esențial, în special pentru bărbații activi care nu au mereu timp să dea ceasul jos de la mână.

–                 Geamul ceasului – producătorii de mass-market folosesc de regulă geamuri de plastic pentru ca sunt foarte ieftine, în vreme ce brandurile de top vor opta întotdeauna pentru geamuri de safir, pentru un plus de prețiozitate.

Cele mai apreciate ceasuri bărbătești

Fără doar și poate, cele mai căutate ceasuri bărbătești sunt cele care aparțin unor branduri celebre, cu tradiție în domeniu. Spre exemplu, modelele Tissot sunt foarte apreciate tocmai datorită faptul că producătorii acordă o atenție sporită detaliilor. Brandul este unul mid leave ceea ce înseamnă că prețurile nu sunt dintre cele mai ieftine, dar nici de ordinul miilor de euro. Prețul de achiziție variază în funcție de tipul ceasului, însă bărbații vor găsi, cu siguranță, cel puțin un model care să corespundă dorințelor lor.

La polul opus se află brandurile de lux așa cum sunt Laeger LeCoultre sau Breguet, două dintre mărcile elvețiene de top. Ceasurile care poartă semnătura lor se vând cu sume cuprinse între 4,000 euro +. Cel mai scump ceas, modelul Hybris Mechanica a Grande Sonnerie, costă aproximativ 1,5 milioane de euro și este unul dintre cele mai apreciate modele în rândul celebrităților de peste ocean.

Lapte praf pentru nutriția copilului tău

Articolul precedent

Profil de antreprenor: 10 sfaturi pentru organizarea eficientă a unei zile de lucru

Articolul urmator

Vezi si

Comentarii

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe in Lifestyle