Diverse

Trebuie sau nu să tundem pisicile?

0

Ai apelat la o tunsoare mai scurtă vara aceasta și te-ai gândit că ar fi cazul să faci același lucru și pentru pisica ta? Află mai multe despre ceea ce trebuie să faceți și să nu faceți când vine vorba despre tunsorile pentru pisici!

Așadar, te-ai hotărât să tunzi pisica pentru a o feri de zilele caniculare sau pentru că pur și simplu îți place o anumită tunsoare pe care ai văzut-o la alte pisici. Oricum ar fi, există câteva lucruri care trebuie luate în considerare mai întâi.

Are pisica mea nevoie de o tunsoare?

Răspunsul scurt este, probabil că nu. Cu excepția cazului în care pisica are o blană încâlcită, tunsorile sunt de obicei inutile la feline. Cu toate acestea, este o idee bună să vă îngrijiți pisica în mod regulat, așa cum vă poate recomanda medicul veterinar pentru anumite rase de pisici. Nu numai că va ajuta la îndepărtarea pierderii părului, care în urma năpârlirii s-ar răspândi peste tot, ci este și o modalitate excelentă de a  realiza o legătură specială cu pisica ta și de a o obișnui să fie îngrijită în cazul în care trebuie să-i faci o baie sau să ai grijă de ea după o leziune.

Oamenii aleg să-și tundă pisicile din diferite motive: pentru a reduce răspândirea părului din blana lor, pentru a reduce ghemele de păr și din motive sanitare. Dacă decideți să tundeți pisica, lăsați această operațiune pe seama profesioniștilor de la o frizerie pentru pisici. Pisicile se pot speria cu ușurință de mașinile de tuns, de foarfece și alte instrumente de tuns și este ușor să vă răniți pisica în mod accidental dacă nu ați fost bine antrenat în domeniu.

Tunsori pentru pisici

Tunsoarea în stil de leu este printre cele mai populare tunsori. Aceasta implică tăierea întregii blăni a pisicii, cu excepția celei de la nivelul capului, gât, picioare și coadă. Nu numai că va arăta ca un leu, dar poate ajuta pisica să se răcorească dacă afară este foarte cald.

 

Tunsoare cu pieptene este o tunsoare simplă, care lasă un strat de 2,5 cm din blana pisicii. Este perfectă ca pisica să nu mai verse după ce se îneacă cu gheme de păr și face mai ușoară inspecția corpului pisicii dacă are probleme legate de piele care necesită monitorizare.

Tunsoarea blănii de pe burta pisicii este, de obicei, recomandată pisicilor din rase cu păr mai mare, pentru a preveni ca părul să atingă covoarele din casă sau pământul. De asemenea, ajută aceste rase de pisici în ceea ce privește igiena, deoarece le facilitează curățarea.

O tunsoare igienică este un stil pur funcțional de tunsoare. Un profesionist va tunde blana pisicii în jurul anusului pentru a preveni murdărirea blănii după utilizarea cutiei cu nisip. Această tunsoare este, în general, aplicată numai pisicilor cu păr lung și supraponderale.

Cum funcţionează o centrală termică pe gaz?

Articolul precedent

Care sunt cele 5 tipuri de becuri?

Articolul urmator

Vezi si

Comentarii

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe in Diverse